Grote projecten

beeldenweek Golem

beeldenweek Rare Vogels

bs. Jeanne d'Arc

bs. de Startbaan

bs. de Vonder

bs. Westerpark

bs. de Elzen

bs. de Tille

kunstspeeltuin Someren

kinderboekenweekfestival 013

bs. Bernadette

bs. St. Jozef

bs. Bloemaert

bs. De VijfHoeven

bs. De Wilgenburg

Kunstland

Blijvende kunstwerken voor in of rondom school
Leuke werkstukken verdwijnen vaak omdat leerlingen ze mee naar huis nemen of omdat ze uiteindelijk een keer in de prullenbak belanden. Het is daarom erg leuk om voor speciale gelegenheden, of om bijvoorbeeld een lelijke of kale muur op te vrolijken een blijvend kunstwerk te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld n.a.v. een bepaald thema of het motto van een school zijn.

Hier enkele voorbeelden:
2005:
Een papier-maché werk met groep 6, 7 en 8 op bs. de Startbaan te Eindhoven n.a.v. het motto van de school: ‘Hoofd, Hart, Handen’.
2006:
Een geschilderd paneel met groep 3 en 4, en een wandschildering met groep 5, 6, 7 en 8 op
bs. de Jeanne d’Arc te Tilburg ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.
2007-2008:
Diverse kunstwerken met alle groepen op bs. Thomas More te Tilburg.
2008:
Diverse kunstwerken met alle groepen op bs. Theresia te Berlicum.
2008:
Diverse kunstwerken met alle groepen op bs. De Vonder te Riel. Het thema was ‘land, water en lucht’. Met groep 1 en 2 de zandbak met water als thema. Met groep 3, 4 en 5 een groot paneel met lucht en vogels als onderwerp. En met groepen 6 en 8 hebben we het thema aarde vormgegeven als een lange bomenrij. Met groep 7 hebben we betonnen paaltjes omgetoverd in vrolijke mensfiguurtjes.
2009:
Een groot kunstwerk voor de aula van bs. Westerpark in Amsterdam. De gehele aula werd van wandschilderingen voorzien door groepen 3 en 4. Het thema was de gevarieerde flora en fauna in het Westerpark, een groot park vlakbij de school in Amsterdam West.
2009:
In juni-juli 2009 hebben we ter gelegenheid van de verbouwing/nieuwbouw op bs. De Elzen in Tilburg enkele projecten uitgevoerd. Met name het blijvende kunstwerk met groepen 3 en 4 was een bijzonder project met een geweldig eindresultaat. Het thema voor deze wandschildering op houten panelen was bomen en dieren, aangezien de school in de bomenbuurt ligt. Het uiteindelijke kunstwerk is 11 meter breed en 2,5 meter hoog. Op 8 juli vond de officiële opening plaats.
2009:
In november 2009 hebben we een groot project op bs. De Tille in Drachten (Friesland) gedaan. Alle leerlingen van de school, van groep 1 t/m 8 hebben aan de totstandkoming van de blijvende kunstwerken meegewerkt. Met de groepen 6, 7 en 8 hebben we de uiteindelijke kunstwerken uitgevoerd. We hebben twee werken gerealiseerd, één van 2.40 x 1.25 meter en een van 5 x 2 meter. Het thema van het grote werk was ‘spelende kinderen, van het kleinere werk ‘vogels en bloemen’.
2010:
De Bernadetteschool, Veghel
In maart/april 2010 twee grote kunstwerken voor de Bernadetteschool in Veghel, onder de naam ‘veelkleurige vogels’. Op twee locaties op het schoolplein zijn panelen op het gebouw aangebracht met vogels als thema. Het idee achter deze kunstwerken is dat er kinderen met allerlei nationaliteiten op school zitten die op een gegeven moment uitvliegen. De tekeningen zijn door groep 1 t/ 5 gemaakt, groep 6 t/m 8 hebben deze op de panelen in verf uitgevoerd.
2010:
Bs. St. Jozef, Someren-Heide
In juni 2010 zijn we in Someren-Heide op de St. Jozefschool met de hele school aan de slag gegaan. Hier hebben we het thema ‘spelende kinderen en bomen’ uitgebeeld. Alle kinderen hebben tekeningen gemaakt die door groep 3 t/m 8 zijn uitgevoerd.
2010:
Bs. De Bloemaert, Tilburg
In juli 2010 hebben we met twee groepen zes één van de schoolpleinen van bs. De Bloemaert in Tilburg opgefleurd met een tiental grote grondschilderingen. Het thema was ‘dieren en reptielen’.
2011:
Bs. de Vijf Hoeven, Tilburg
In februari 2011 hebben we de buitenkant van het schoolgebouw van bs. De Vijf Hoeven in Tilburg van meerdere kunstwerken voorzien. Het thema was ‘vogels, insecten en ander vliegend spul’. Alle groepen hebben tekeningen gemaakt, de uiteindelijke uitvoering hebben we gedaan met de groepen 5, 6, 7 en 8.