Disciplines & workshops

illustratieve en grafische vormgeving

tekenen en schilderen

grafiek

fotografie

ruimtelijke vormgeving

mode, textiele werkvormen & theater

nieuwe media

THEATERVORMGEVING:
Theatervormgeving gaat over alles dat met de visuele aspecten van een theaterproductie heeft te maken. Decors, rekwisieten en kostuums. U kunt ons inschakelen bij de jaarlijkse toneelvoorstelling, bijvoorbeeld aan het einde van het schooljaar of bij het afscheid van een docent.
Deze discipline leent zich voor een langer lopend project omdat de voorbereiding, het ontwerpen en de uiteindelijke uitvoering van de diverse onderdelen vrij veel tijd kosten. Het is een multidisciplinaire aangelegenheid, een combinatie van schilderen, tekenen, ruimtelijk en werken met textiel. Iets waar de hele klas gelijktijdig mee bezig kan zijn. U kunt ons ook voor een onderdeel inhuren.
Deze discipline doet tevens een beroep op de sociale vaardigheden. De leerlingen krijgen te maken met taakverdeling, samenwerken en het oplossen van praktische problemen die zich tijdens het creatieve proces voor kunnen doen.

TEXTIEL en MODE:
Het ontwerpen en maken van kleding, kostuums en accessoires. Dit kan in verband met een toneelvoorstelling maar ook op zichzelf staand zijn. Denk aan het bedrukken van T-shirts, het ontwerpen van patronen en dessins, het maken van (feest)hoedjes, het maken van applicaties op een lap stof of bijvoorbeeld leren breien.